Geiranger-Trollstigen: En Eventyrlig Reise Gjennom flere av Norges mest ettertraktede Perler

Geiranger-Trollstigen: En Eventyrlig Reise Gjennom flere av Norges mest ettertraktede Perler

Geiranger-Trollstigen er en 104 km lang nasjonal turistvei. Turen byr på den ene opplevelsen etter den andre, med alt fra spennende høyder til dype jettegryter. Strekningen kombinerer to ettertraktede besøksmål, nemlig Geirangerfjorden og Trollstigen. Hele reisen starter ved Langvatnet i Skjåk og har sin ende ved Sogge bru i Åndalsnes.

Geiranger-Trollstigen: Hvorfor er dette verdt å få med seg?

Geirangerfjorden er en UNESCO-verdensarvliste og regnes som en av Norges mest imponerende fjorder. Den er kjent for sine bratte fjell, fossefall og det dype, blå vannet. Geiranger-Trollstigen Nasjonal Turistveg tar deg gjennom Geirangerfjorden, og du kan nyte utsikten fra flere utsiktspunkter langs veien.

Trollstigen er en annen bemerkelsesverdig del av denne turistveien. Det er en serpentinvei som slynger seg opp bratte fjellsider med flere hårnålssvinger. Trollstigen er omgitt av majestetiske fjell og vakre fossefall, og veien gir deg en opplevelse av norsk natur på sitt beste.

Er du glad i å ta bilder? Gjør deg klar for en reise som fyller opp kamerarullen!

Stoppesteder du må få med deg når du kjører Geiranger til Trollstigen

Underveis denne turen er det en rekke bemerkelsesverdige attraksjoner å få med seg.

  • Dalsnibba
  • Geiranger
  • Flydalsjuvet
  • Ørnesvingen
  • Gudbrandsjuvet
  • Trollstigen  

Solnedgang og soloppgang fra Dalsnibba

Allerede tidlig på reise, får du muligheten til å kjøre ut til turens høyeste punkt – nemlig Dalsnibba (1476 moh). På toppen finner du en luftig parkeringsplass. Her er det også mulig å slå opp telt. På sommeren kan du i løpet av få timer kunne få med deg både solnedgang og soloppgang.

Veien ned til Geiranger

Veien ned til selve Geirangerfjorden er ikke en hvilken som helst vei. Se for deg et ingeniør-kunstverk bestående av flere kurver. Blant disse finner du “Knuten” ved Ørjasæter vel verdt et stopp. I dag har hovedveien lagt utenom som rett vei, men for de som ønsker er det fortsatt mulig å kjøre “sløyfen”.

Fantastisk utsikt over Flydalsjuvet

Flydalsjuvet ligger like ved veien som fører fra Geiranger sentrum opp til Ørnesvingen, et av de mest kjente utsiktspunktene i området. Juvet er dannet av isbreer og elver gjennom tusenvis av år med erosjon. De bratte fjellene skaper en imponerende ramme rundt juvet.

Ørnesvingen: Nok en spektakulær utsikt underveis Geiranger Trollstigen

Fra Geiranger til Eidsdal går det en bratt og slynget bakke kalt Ørnevegen. På toppen av denne kommer du til utsiktspunktet “Ørnesvingen”. Turen opp til ørnesvingen er garantert å gi deg noen flotte motiver å knipse! Fra her kan du se den praktfulle Geirangerfjorden og fossefallene “De syv søstrene”.

Ta turen innom Gudbrandsjuvet

Etter hvert som du kjører vil du også kunne besøke nok et juv. Over en lang årrekke har elva Valldøla satt sitt preg og skapt dype jettegryter og dynamiske former i fjellet. Faktisk er det omtrent like dypt under vannkanten, som det er høyt over. Juvet finner du like ved fylkesvei 3 mellom Valldal og Trollstigen.

Det ultimate reisemålet for Geiranger Trollstigen

Omsider på reisa ankommer du det som de fleste har høyt på lista over ting de vil se – Trollstigen.

Trollstigen er et stykke natur som byr på dramatiske innslag, en kjøreopplevelse du sent vil glemme og ikke minst vil du kunne – så langt øye kan se – skue utover det fantastiske landskapet som befinner seg over, rundt og rett ved!

Veien i seg selv består av 11 hårnålssvinger som hver har fått tildelt et eget navn. Langs slyngene vil du oppleve at på enkelte steder er veien hugd inn i fjell, mens det på andre områder er bygget opp steinmurer. Ved Alnesreset når du strekningens høyeste punkt som ligger 852 moh. Fra her kan du se ned på frodige daler, ruvende fjell og storslagne fossefall.

Utsikten på toppen av Trollstigen

Ved Trollstigen er det opprettet et arkitekt-designet utsiktspunkt som har tatt hensyn til både de med høydeskrekk og de som vil komme så langt ut mot kanten som mulig. Det største utsiktsplatået svever hele 200 meter over bakken.  Utsiktspunktet er bygget opp av robust stål og glass som gir rikelig beskyttelse mot vær og vind.

Trollstigen har også blitt en populær attraksjon for syklister. Skal du begi deg ut på denne melkesyre-turen er det vår anbefaling at du forsøker å holde deg unna de mest trafikkerte dagene.

Ta turen innom oss

Har du tenkt deg til Trollstigen via Geiranger Trollstigen ruta? Fortsetter du turen videre til Averøy kan vi tilby flotte overnattingsmuligheter. Her på Sveggvika Gjestehus kan vi stille med 11 studioleiligheter innredet i en rustisk stil der vi formidler tidlige tiders kulturhistorie. Eller hvis du ønsker å starte oppholdet hos oss kan du også besøke den populære Trollstigen under en dagstur.

Sjekk ut overnattingsmuligheter hos oss